KURSEVI U PONUDI

  • DELF – A1, A2, B1 i B2 nivoi
  • DALF – C1 i C2 nivoi

DATUMI UPISA

  • Stalni prijem polaznika
  • Veliki upis: od 15. januara do 15. februara i od 15. avgusta do 15. oktobra

PREDAVAČI

  • prof. D.Stoiljković

Priprema za Norskprøve testove norveškog jezika

Norskprøve je test norveškog jezika koji se polaže isključivo u Norveškoj i regulisan je od strane njihove državne institucije pod nazivom Vox nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk. Na Folke univerzitetu možete širom Norveške, u svim gradovima gde postoji ovaj univerzitet, pohađati kurseve za norveški jezik.

Test se sastoji iz četiri dela:

  • pisanje
  • čitanje
  • slušanje
  • konverzacija

Priprema za Norskprøve 2 test norveškog jezika

Norskprøve 2 je test koji testira osnovno znanje norveškog jezika (A2 po Evropskom Referentnom okviru). Na ovom testu bi trebalo da pokažete da razumete najčešće korišćene reči i izraze u svakodnevnim situacijama. Ovo znači da možete da čitate kratke i jednostavne tekstove i poruke, da možete da pričate o sebi i svojoj porodici, svom poslu, obrazovanju, ličnoj situaciji i o ostalim svakodnevnim situacijama koristeći jednostavne fraze i izraze.

Test slušanja sadrži kratke konverzacije i poruke koje su u vezi sa opštim temama kao što su: lične veze, posao, prevoz, kupovina, kuća i slično. Morate pokazati da razumete osnovne pojmove i detalje i da možete identifikovati temu razgovora.

Test čitanja ocenjuje vašu sposobnost da čitate i razumete glavnu poentu kratkih testova. Ovaj test sadrži nekoliko kraćih i dužih tekstova kao što su npr: reklame, meniji, brošure, korisničko uputstvo, kraći novinski članci itd.

Test pisanja se deli na dva zadatka. Prvi zadatak je pisanje kratke poruke ili podsetnika, dok je drugi zadatak pisanje kratke priče, opisa ili kratkog pisma na norveškom.

Test govora – konverzacija je test u kome sa ispitivačem razgovarate o opštim temama iz svakodnevnog života.

Priprema za Norskprøve 3 test norveškog jezika

Norskprøve 3 je test koji testira samostalno korišćenje Norveškog jezika (B1 po Evropskom referentnom okviru). Na ovom testu bi trebalo da pokažete da možete razumeti tekst i govor i da se u vašem govornom i pisanom norveškom izražavate jasno. Ovo znači da morate razumeti glavne tačke svakog razgovora na norveškom. Trebali bi biti u mogućnosti da razumete gotovo sve svakodnevne situacije, govor radio i TV emisija, kao i da možete da sastavite kratak tekst na temu koja vas interesuje.

Test slušanja sadrži kratke konverzacije i poruke koje su u vezi sa opštim temama i koje prate pitanja u pisanoj formi, na koja odgovarate nakon preslušavanja konverzacija.

Test čitanja ocenjuje vašu sposobnost da čitate i razumete glavnu poentu tekstova, kao i da prepoznajete specifične informacije. Ovaj test sadrži nekoliko kraćih i dužih tekstova kao što su npr: reklame, meniji, brošure, novinski članci, literarni tekstovi itd.

Test pisanja se deli na dva zadatka. U prvom delu se od vas traži da na datu temu napišete vaše mišljenje i stav na neku temu, dok drugi zadatak podrazumeva pisanje dužeg eseja.

Test govora – konverzacija je test u koji se radi u paru i kojim na dobijene zadatke treba da demonstrirate znanje norveškog jezika u usmenoj konverzaciji.

Bergenstesten (Bergen test)

Test norveškog na naprednom nivou (B2 po evropskom referentnom okviru ) je test koji se može polagati na dva načina: pismeno i usmeno. Ove dve vrste ispitivanja se organizuju odvojeno, različitih dana, tri puta godišnje. Bilo koji način polaganja da odaberete, polaganje ovog testa omogućiće vam apliciranje na bilo kom od univerziteta u Norveškoj, za stipendiju ili zaposlenje u nekoj od zvaničnih institucija Norveške.

Želite da se prijavite?

ODREDITE NIVO

NIVOI UČENJA

KURSEVI U PONUDI

Želite da naučite strani jezik ili da usavršite i utemeljite znanje?

Učenje nemačkog jezika odvija se po nivoima poznavanja ovog jezika prema Evropskom referentnom okviru (CEFR) na grupnoj i individualnoj nastavi.

Ostanite obavešteni o dešavanjima u Aleksandriji

Prijavite se na mailing listu i mi ćemo vas povremeno obaveštavati o popustima, promocijama i ostalim dešavanjima koje pripremamo.

Kontakt

Nismo tu sada ali možete nam poslati email i javićemo se što pre.

Nije čitljivo? Promenite slova. captcha txt

UNESITE KLJUČNU REČ I PRITISNITE 'ENTER' ZA PRETRAGU