KURSEVI U PONUDI

  • Priprema za Goethe-Zertifikat (A1, A2)
  • Priprema za TestDaF (B2, C1)

DATUMI UPISA

  • Stalni prijem polaznika

PREDAVAČI

  • prof. R.Asanov
  • prof. T.Lepojević
  • prof. M.Simeonov

UDŽBENICI

  • Fit für den TestDaF
  • TestDaF – Kurs zur Prüfungsvorbereitung

Priprema za polaganje za Goethe-Zertifikat

Goethe-Institut je kulturna ustanova SR Nemačke koja se (između ostalog) bavi i sertifikacijom o znanju nemačkog jezika. Goethe-Institut u Beogradu organizuje polaganje ispita i izdaje sertifikate o poznavanju nemačkog jezika koji se priznaju u ambasadi, inostranim obrazovnim institucijama, državnim kompanijama u državama nemačkog govornog područja. U školi nemačkog jezika Akademija Aleksandrija u Nišu možete se spremiti za polaganje testa nemačkog na Goethe-Institutu.

Priprema za polaganje za Goethe-Zertifikat u školi nemačkog jezika Akademija Aleksandrija u Nišu traje 30 časova od 90 minuta za nivoe A1 i A2 i 40 časova od 90 minuta za nivoe B1 i B2. Nastava se održava tri puta nedeljno u trajanju od 90 minuta ili prema dogovorenom tempu. Priprema se odvija kroz 4 tražene celine polaganja ispita – čitanje, pisanje, slušanje i pričanje za svaki odgovarajući nivou, uz odgovarajuću literaturu i simulaciju ispita. Više informacija o Goethe ispitu po nivoima pogledajte u PDF-u.

Priprema za TestDaF nemačkog jezika

TestDaF je ispit o poznavanju nemačkog jezika na naprednom nivou. On obuhvata šestostepenu skalu jezičke kompetencije Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike od stepena B2 do stepena C1 i priznaju ga sve visoke škole u Nemačkoj, kao dokaz o poznavanju nemačkog jezika za upis na studije. Stručno znanje nije neophodno. Test se sastoji od 4 dela – slušanje, čitanje, pisanje i usmeni deo, a ocenjuje se ocenom 3, 4, 5 ili nije položio. Od udžbenika se koristi Fit für den TestDaF i TestDaF – Kurs zur Prüfungsvorbereitung.

Priprema za TestDaF u školi nemačkog jezika Akademija Aleksandrija u Nišu traje 40 časova. Nastava se održava tri puta nedeljno u trajanju od 90 minuta ili prema dogovorenom tempu. Minimalni preporučeni nivo znanja nemačkog jezika za početak priprema za TestDaF je B1. Ovaj test o znanju nemačkog jezika sprovodi Ispitni centar TestDaF Beograd.

Priprema za TestDaF obuhvata sledeće korake:

1. Analiza strukture testa

2. Pravljenje spiska neophodnih reči (u Daf-u ima dosta reči naučno popularne tematike)

3. Pisanje različitih vrsta testova za svaki deo ponaosob:
3.A.a) Za pismeni deo priprema detaljnog plana za pismeni odgovor, pravljenje liste fraza koje su potrebne da se nešto opiše itd.
3.A.b) Za usmeni deo prikupljanje, učenje i vežbanje primene reči i fraza bitnih za kvalitetan odgovor (na primer, saznavanje informacija, dajemo pomoć, izražavamo svoje mišljenje)

4. Simuliranje testa testovima iz prethodnih perioda.

Želite da se prijavite?

ODREDITE NIVO

NIVOI UČENJA

KURSEVI U PONUDI

Želite da naučite strani jezik ili da usavršite i utemeljite znanje?

Učenje nemačkog jezika odvija se po nivoima poznavanja ovog jezika prema Evropskom referentnom okviru (CEFR) na grupnoj i individualnoj nastavi.

Ostanite obavešteni o dešavanjima u Aleksandriji

Prijavite se na mailing listu i mi ćemo vas povremeno obaveštavati o popustima, promocijama i ostalim dešavanjima koje pripremamo.

Kontakt

Nismo tu sada ali možete nam poslati email i javićemo se što pre.

Nije čitljivo? Promenite slova. captcha txt

UNESITE KLJUČNU REČ I PRITISNITE 'ENTER' ZA PRETRAGU