KURSEVI U PONUDI

  • CELI test (A1, A2, B1, B2, C1, C2)
  • CILS test (A1, A2, B1, B2, C1, C2)
  • PLIDA test (A1, A2, B1, B2, C1, C2)

DATUMI UPISA

PREDAVAČI

  • prof. A.Milanović

Priprema za CELI test italijanskog jezika

CELI (Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana) predstavlja međunarodno priznati sertifikat koji svedoči o poznavanju italijanskog jezika, a izdaje ga Univerzitet za strance u preuđi. Ispit za sertifikat CELI možete polagati u našem centru , s obzirom na to da je Akademija Aleksandrija jedan od nekoliko centara ovlašćenih za održavanje ovog ispita u Srbiji.
CELI se polaže na sledećim nivoima:

NIVO A1: Impatto ili osnovni A1 nivo italijanskog jezika. Ovaj nivo je najmanje popularan za polaganje zato što se zvanično ne traži od nikog da ima sertifikovan A1 nivo. Ukoliko odlučite da polažete A1 CELI ispit, suočićete se sa sledećim problemom: zbog malog broja prijavljenih ispit se održava samo jednom godišnje. Ukoliko ste i dalje zainteresovani, potrebno je da znate da zvaničnih udžbenika za priprema A1 CELI nema, već za ispit se možete spremiti učenjem iz standardnih materijala za nivo A1 Italijanskog: Rete Nuovo A1 i Nuovo Progetto Italiano 1.

NIVO A2: CELI 1 Sopravvivenza je test za utvrđivanje osnovnog znanja italijanskog jezika. Priprema za CELI A2 se (pored standardnih udžbenika koji se koriste na kursu) obavlja kroz udžbenik CELI 1 – A2.

NIVO B1: CELI 2 Soglia je dosta popularniji sertifikat u odnosu na početna dva, jer znanje na nivou B1 može dobro da posluži na poslu, te se veliki broj ljudi odlučuje na polaganje CELI B1 testa italijanskog jezika. Pored standardnih udžbenika koji se koriste na kursu, odličan udžbenik koji koristimo za pripremu ovog testa je: CELI 2 – B1.

NIVO B2: CELI3 Progresso je najpopularniji sertifikat italijanskog jezika, jer je zvanično potreban za studiranje u Italiji, posao u Italiji, Italijansko državljanstvo… CELI3 ispit se sprema pomoću standardnih materijala na opštim kursevima, kao I udžbenika CELI 3 – B2.

NIVO C1: CELI4 Efficacia je test koji se polaže za pokazivanje vrlo naprednog poznavanja italijanskog jezika. Pripremu za ovaj test vršimo uz pomoć udžbenika CELI 4 – C1.

NIVO C2: CELI5 Padronanza je test koji se polaže za pokazivanje izuzetnog znanja italijanskog jezika, gotovo ravnog izvornim govornicima italijanskog jezika. Za pripremu ovog testa koristimo udžbenik CELI 5 – C2.

Priprema za CILS test italijanskog jezika

CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera) je međunarodno priznati sertifikat Univerziteta za strance u Sijeni kojim se  dokazuje stepen poznavanja italijanskog jezika.

Na ispitu se dokazuje nivo jezičke kompetencije kroz 4 jezičke veštine: slušanje, pisanje, čitanje i usmena interakcija.

Priprema za CILS ne zahteva posebnu pripremu i metodu, već je dovoljno upisati bilo koji kurs italijanskog koji organizuje škola italijanskog jezika Akademija Aleksandrija, s obzirom na to da su svi nivoi usklađeni sa CEF-om.

Najtraženiji, a ujedno i najkorisniji je CILS na nivou B1 (srednji) jer on garantuje uspešno korišćenje jezika i sa svrhom ali, prema potrebi, može se polagati i niži (A1 i A2).

Priprema za PLIDA test italijanskog jezika

PLIDA je akronim za Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri i odnosi se na sertifikate za nivoe A1, A2, B1,B2, C1 i C2 po usvojenim kriterijumima Zajedničkog evropskog referentnog okvira za strane jezike.

S obzirom na to da u Nišu postoji ispostava Dante Alighieri sa kojom škola italijanskog jezika Akademija Aleksandrija sarađuje, u našoj školi možete dobiti sve informacije i prijaviti se za polaganje PLIDA testa u Nišu. Pripremu za PLIDA test italijanskog jezika vrši lično predsednik podružnice Dante Alighieri u Nišu, prof. Slavica Mitić Paollilo.

Najtraženiji, a ujedno i najkorisniji jesu PLIDA sertifikati na nivou B1 (srednji) i B2 (viši-srednji) jer oni omogućuju svrhovito i uspešno korišćenje jezika ali se, prema potrebi, mogu polagati i niži (A1 i A2).

Želite da se prijavite?

ODREDITE NIVO

NIVOI UČENJA

KURSEVI U PONUDI

Želite da naučite strani jezik ili da usavršite i utemeljite znanje?

Učenje nemačkog jezika odvija se po nivoima poznavanja ovog jezika prema Evropskom referentnom okviru (CEFR) na grupnoj i individualnoj nastavi.

Ostanite obavešteni o dešavanjima u Aleksandriji

Prijavite se na mailing listu i mi ćemo vas povremeno obaveštavati o popustima, promocijama i ostalim dešavanjima koje pripremamo.

Kontakt

Nismo tu sada ali možete nam poslati email i javićemo se što pre.

Nije čitljivo? Promenite slova. captcha txt

UNESITE KLJUČNU REČ I PRITISNITE 'ENTER' ZA PRETRAGU