za Blog

Pored novčanog faktora koji je presudan za odluku o slanju dece na letnji kamp, vrlo često se roditelji pitaju zbog čega su kampovi dobri osim toga što omogućavaju nova saznanja. Savetujemo da prvo proučite sadržaj letnjeg kampa za decu i aktivnosti koje očekuju vaše dete pre nego što presudite po ceni. Svi kampovi uključuju pored edukacija i smeštaj i obroke, puno radionica i ekskurzija, pa je boravak deteta kompletan.

Puno utisaka, novih prijateljstava širom zemlje, nova iskustva i znanja su samo neki od faktora koje smatramo osnovnim pokretačem dece da idu na letnje kampove. A koji su vaši pokretači mame i tate? U nastavku pročitajte neke od top razloga zbog kojih roditelji šalju decu na letnje kampove.

letnji kamp

Top 4 razloga da pošaljete dete na letnji kamp za decu

1. Neće im biti dosadno preko letnjeg raspusta

Letnji raspust je omiljeni svoj deci, ali vrlo često čujemo da im je dosadno onda kada istroše sve uobičajene aktivnosti, igre i zabavu.  Dva i po meseca deluje kao malo vremena za dečije vragolije, ali vrlo često im je potrebno nešto baš drugačije što će prepričavati drugarima u školi. Zadržati detetu pažnju i usmeriti je produktivne aktivnosti postaje sve teže u doba tehnologija, tako da su kampovi jedna od alternativa da dete ima i produktivnu i omiljenu aktivnost u isto vreme.

2. Naučiće da se osamostale i dobiće više samopouzdanja

Većina roditelja jesu pristalice toga da deca od malih nogu budu samostalna i dostignu određeni nivo samopouzdanja. Kada putuju na ekskurziju ili na kampove, deca su svesna svoje samostalnosti i mogu da primene sve ono što su im roditelji savetovali u praksi. Takođe se pripremaju za ozbiljnije poduhvate koji ih očekuju u daljem odrastanju, a družeći se sa decom  iz različitih krajeva, provodeći vreme sa njima i učestvujući u zajedničkim aktivnostima mališani potvrđuju svoje sposobnosti i osamostaljuju se.

3. Provešće vreme u drugačijoj sredini

Promena sredine utiče i na odrasle i na mališane i potrebna je s vremena na vreme svima. Kada deca  dođu u dodir sa decom iz drugih škola, drugih gradova i sela stiču nova saznanja o njihovom funkcionisanju i spoznaju drugačija ponašanja. Time obogaćuju sebe proširujući vidike i stvaraju prijateljstva van svojih dostupnih okvira. Vrlo često je za decu koja imaju strah od nepoznatog i nisu se dugo odvajala ovo jedan od načina da prevaziđu to.

4. Steći će nove prijatelje i nezaboravne uspomene

Odlazak na letnji kamp ili na ekskurziju jedinstveni je doživljaj deteta koji se prepričava nedeljama posle. Bake i deke, roditelji, komšije, bliži i dalji rođaci svi bivaju upoznati sa najzanimljivijim detaljima koje deca dožive na kampovima, a dogodovština bude puno, jer kampovi traju minimum nedelju dana.

Verujemo da i vi imate svoje za i protiv, pa nam o tome možete pisati na mejl [email protected] Rado ćemo diskutovati. Ove godine smo prvi put u saradnji sa švajcarskom kompanijom Frilingue koja se bavi organizacijom jezičkih kampova omogućili prijavu za sve kandidate iz Niša i okoline u našem centru. O detaljnim informacijama možete pročitati u blogu o kampu, a takođe se možete informisati na broj 0603544419.

Comments
  • Maja
    Odgovori

    Dobar tekst, zaista je puno razloga za slanje dece u letnje kampove i ja to redovno primenjujem – dete je aktivno, u tom periodu manje bulji u telefon, u prirodi je, uvek sa drugarima i vrati se prepuno utisaka!

Ostavite komentar

UNESITE KLJUČNU REČ I PRITISNITE 'ENTER' ZA PRETRAGU