za Blog

Na pomen individualne nastave uvek prvo na pamet padnu cene ovakvog načina učenja jezika, ali je za mnoge učenje jedan na jedan najbolji način usavršavanja jezika. Najčešći razlog zbog kog se polaznici odlučuju za ovaj vid nastave jeste potpuna prilagođenost njihovim potrebama i načinu života. Prednosti individualne nastave su mnoge, a mi vam u nastavku navodimo neke od njih.

Fleksibilni termini, tempo koji odredite, profesor samo za vas i nepotrebno ograničavanje vremenskim rasporedom časova grupa su najznačajnije karakteristike individualne nastave. Zbog ovih odlika individualne nastave mnogi ne razmišljaju o razlikama u cenama. Najvrednije od svega je to što je posvećenost profesora maksimalna, pa je veća mogućnost korigovanja grešaka tokom učenja jezika u trenutku kada one nastaju.

3 prednosti individualne nastave:

1. Fleksibilnost održavanja nastave

Kada ste polaznik individualne nastave, vreme u kojem će se časovi održavati određujete vi, u dogovoru sa upravom škole. Uglavnom je većina termina dostupna, i prepodne i popodne, kao i vikendom. Ukoliko vam studije ili posao određuju slobodno vreme, željeni jezik možete učiti onda kada vama odgovara. Posebno je velika prednost individualne nastave za one koji menjaju smene na poslu. Oni  ne mogu da preciziraju određeno vreme održavanja nastave niti da se prilagode grupi, pa im je veoma značajna individualna nastava.

2. Određivanje željenog tempa nastave

Individualna nastava je možda najpogodnija za izbor željenog tempa kursa, jer možete da idite na ubrzane kurseve prilagođene vašim potrebama. Grupe za učenje na ubrzanim kursevima se teže formiraju zbog prilagođavanja termina i tempa. Ukoliko je neophodno da što pre savladate neki nivo jezika, na individualnoj nastavi možete gotovo od sutrašnjeg dana započeti kurs. Broj nedeljnih časova je vaša odluka, koju donosite u zavisnosti od toga da li jezik želite da savladate brzo ili da standardnim tempom usvajate novi jezik.

3. Veća usredsređenost profesora na pojedinca

Čest razlog polaznika zbog kojeg su se odlučili za individualnu nastavu jeste želja da im profesori budu maksimalno posvećeni. Takođe je jedan od razloga i da tokom časova ne budu u većim grupama. Rad u grupi i timu je veoma koristan, ali ako želite da temeljno prođete kroz lekcije i vežbanja tokom kursa tu se uočavaju prednosti individualne nastave.  Mogućnost bržeg prelaženja gradiva i detaljnije obrađivanje nastavnih jedinica su značajne prednosti. Polaznici su upućeni na profesora i interakcija i češća pitanja su u većoj meri moguća.

Individualna vs grupna nastava

Ne zaboravimo da grupna nastava ima svoje prednosti, kao što su na primer lakša konverzacija i vežbanje sa nekim u paru. U grupi je moguće ostvariti više interakcije, vežbati izgovor i pronaći društvo za učenje jezika van nastave. Nije slučajno što je većina modernih tipova učenja zasnovana na grupnoj nastavi. Vrlo je važno da su grupe sa malim brojem polaznika. U našoj školi grupe broje od 5 do maksimalno 9 polaznika. Međutim, ukoliko imate bilo koji od navedenih kriterijuma prednosti individualne nastave koji treba ispuniti, onda je ona pravi izbor za vas.

U školi stranih jezika Akademija Aleksandrija su najpopularnije individualne nastave nemačkog, engleskog, norveškog i italijanskog jezika, a u ponudi su i drugi jezici. Više o kursevima jezika možete pročitati na stranici posvećenoj njima.

Ostavite komentar

UNESITE KLJUČNU REČ I PRITISNITE 'ENTER' ZA PRETRAGU