za Blog

Sigurno ste se pitali kako odabrati najbolji kurs jezika. Šta je to biznis kurs, a šta standardni kurs za učenje jezika? U nastavku predstavljamo osnovne razlike i objašnjavamo šta su standardni kurs jezika, biznis kurs, individualni kurs i drugi kursevi. Pomoći ćemo vam da sagledate širu sliku kurseva i spoznate šta je za vas najbolje rešenje.

Kako odabrati najbolji kurs jezika – pre nego što počnemo

Vrlo je važno da se pre odabira kursa uputite u program koji škola jezika nudi, a još važnije da odredite šta vam je u trenutku upisa najpotrebnije. Ako ste početnik u učenju jezika, opredelićete se za početni kurs. Ukoliko želite da unapredite svoje znanje u određenoj oblasti i imate predzanje odabranog jezika, možete izabrati neku drugu vrstu kursa koja odgovara vašoj profesiji. Ovaj blog post je upravo namenjen onima koji žele da odaberu najbolji kurs za sebe.

kako odabrati najbolji kurs jezika

Standardni kurs jezika

Kako se obično na engleskom kaže, general course ima samo jednu namenu: učenje jezika na svim nivoima za svakodnevne potrebe. Većina kurseva koji su u ponudi je ovog tipa. Oni se realizuju po određenom programu, koji varira od škole do škole. U Akademiji Aleksandrija je, na primer, za engleski jezik to program New english file, dok je za nemački jezik to Tangram aktuell. Literaturu za ostale jezike možete proveriti u odeljku kursevi jezika na sajtu, a takođe se možete detaljno informisati o sadržaju svih kurseva. Ono što je najvažnije da znate to je da svi standardni kursevi prate određeni tempo usvajanja znanja, obično od 2 puta nedeljno i plan program propisan za taj kurs.

Biznis kurs jezika

Za ove kurseve je potrebno predznanje jezika za koji se specijalizujete. Namena im je prvenstveno ovladavanje terminima određene struke i terminima koji se koriste u biznis sektoru. Za ovaj tip kursa se opredeljujete onda kada želite da usavršite jezik za normalnu poslovnu komunikaciju, bez jezičkih barijera. Fokus je na konverzaciji i vokabularu.

Kurs za menadžere

Ova vrsta kursa je podgrupa biznis kurseva i podrazumeva učenje i savladavanje jezika onih koji se pripremaju da budu na visokim pozicijama, kao što su menadžeri, direktori kompanija i slično. Njihov glavni fokus je na komunikacijskim veštinama tokom sastanaka, pregovora, držanja prezentacija i slično, pa su samim tim i drugačije organizovani. Kod nas ovakva vrsta klasifikacije nije izvršena i većina škola to svrstava u biznis kurseve.

Kurs za specijalne namene

Ovi kursevi su namenjeni ljudima koji žele da specijalizuju jezik u određenim profesijama kao što su medicina, marketing, ljudski resursi i slično. Teže ih je pronaći u ponudi naših škola jezika, ali su svakako odgovarajući za one koji, na primer, kao doktori žele da otputuju u insotranstvo i tamo rade.

Individualni kurs jezika

Individualni kursevi su standardni kursevi jezika ili prilagođeni kursevi, ali je način održavanja nastave jedan na jedan – profesor i polaznik. Pohađanje individualnog kursa organizuje se prema potrebama polaznika, tempom koji polaznik određuje i dogovara sa školom na mesečnom nivou. Benefit ovih kurseva je to što kurs prilagođavate sebi u potpunosti.

Pre nego što odaberete kurs koji vama odgovara, najbolje je da se konsultujete sa stručnim licima ili profesorima koji rade u školama stranih jezika. Akademija Aleksandrija je škola koja na raspolaganju polaznicima ima upravu škole, koja je zadužena za ovakve upite.

Inspiracija za tekst: IALC News & Insights

Ostavite komentar

UNESITE KLJUČNU REČ I PRITISNITE 'ENTER' ZA PRETRAGU