za Blog

Imate par prijatelja sa kojima biste iz određenih razloga zajedno učili željeni jezik. Javlja vam se nedoumica da li možete da formirate grupu koju ćete činiti samo vi, u kojoj biste radili prema vašim uslovima i gde bi vam profesor bio maksimalno posvećen. Grupna nastava po vašoj meri – da li je moguće?

U našoj školi je moguće formirati grupe prema vašem izboru. Pokazalo se da su neki polaznici zadovoljniji tokom učenja jezika kada su okruženi poznatim ljudima, a neki jednostavno žele da sa svojim prijateljima imaju još jednu dodatnu aktivnost koja će ih zbližavati. Način na koji možete formirati sami svoju grupu u našoj školi dat je u nastavku.

Grupna nastava pravilo #1

Potrebno je da vas je minimum 5. Prema standardima škole, minimum polaznika u jednoj grupi je 5, a maksimum 9. Međutim, moguće je da pohađate kurs jezika i u grupi od 3 ili 4 polaznika, s tim što bi cena kursa u tom slučaju bila neznatno veća. Dva polaznika na kursu već čine individualnu nastavu.

Grupna nastava pravilo #2

Kada imate svoju grupicu, neophodno je da se međusobno usaglasite. Pretpostavlja se da ste se okupili jer imate zajedničke interese, pa je prema tome lako uskladiti želje koje imate. Tako je neophodno da pre nego što dođete do nas usaglasite sledeće stvari:

1. Proverite da li ste svi na istom nivou poznavanja jezika. Ukoliko niste sigurni i nemate kako da proverite, u školi se možete besplatno testirati pre početka kursa.

2. Dogovorite se koje bi vam vreme i tempo održavanja nastave odgovarali.

3. Vidite da li su svi jednako zainteresovani za pohađanje kursa. Ukoliko cela grupa ima elana, ne postoji problem, ali ako neko nije siguran koliko bi bio istrajan to može da vam ugrozi grupu. Zbog toga je važno razmotriti obaveze pre početka kursa.

4. Razmislite da li imate nešto posebno na šta biste se usmerili tokom izučavanja jezika, a što je van standardnog kursa, što vam može zavisiti od struke (npr. studenti ste medicine) i to izložite profesoru na početku nastave, kako bi mogao da vam prilagodi predavanja.

Grupna nastava pravilo #3

Ukoliko ste se sve dogovorili, možete se obratiti upravi škole i prijaviti svoju grupu na kurs. Dovoljno je da se pojavi jedan predstavnik u ime grupe. Sa našom upravom dogovarate sve uslove, usklađujete se sa terminima i u kratkom roku krećete na nastavu. Prijavu možete poslati i prijavnog formulara na sajtu.

Da li već imate svoju grupicu za učenje jezika?

Ostavite komentar

UNESITE KLJUČNU REČ I PRITISNITE 'ENTER' ZA PRETRAGU