za Blog

Univerzalni jezik komunikacije. Engleski jezik svuda oko nas. Perspektiva za zaposlenje. Da, sve to jesu najčešći razlozi koje čujemo kada je u pitanju znanje engleskog jezika.

Ostavimo po strani sve mogućnosti, nemogućnosti i pravila koja se vezuju za stigmu poznavanja engleskog jezika. Predstavljamo vam 5 ultimativnih razloga zbog kojih je potrebno da u 2017. godini stavite engleski jezik kao top veštinu za unapređivanje.

5 ultimativnih razloga zbog kojih naučiti engleski jezik

#1 Freelance poslovanje

Ukoliko imate potrebu za promenom zaposlenja, student ste i krećete u poslovne vode, jedan od načina da ponudite svoje veštine je i freelance. Vi tu nastupate kao pojedinac, nudite svoje usluge svim klijentima u svetu preko brojnih sajtova kao što su Upwork, Freelancer i sl. Ali pogodite. Engleski jezik mora da vam bude za zavidnom nivou jer se sva komunikacija između vas i klijenata odvija na ovom jeziku.

#2 Osnovno sporazumevanje

Potpisujemo da se bar svako jednom do svoje 20-te godine nađe u društvu sa nekim ko je stranac. Ukoliko vam je želja da napredujete u karijeri, da upoznajete nove sredine i otvarate nove horizonte, onda je taj broj susreta mnogo, mnogo veći. Da biste se sporazumeli sa ljudima van Srbije i regiona, morate da znate engleski na B1, idealno na B2 nivou. Složićete se da je bezveze da budete potpuno van komunikacije jer imate problem sa vezivanjem jezika prilikom odgovora na prosto pitanje Odakle ste.

#3 Čitanje literature i gledanje tutorijala po želji

Riznicu znanja zvanu internet možete da iskoristite kroz brojne platforme koje nude obrazovanje iz raznih oblasti. Najčešće je to u formi video tutorijala na sve moguće i nemoguće teme koje možete da zamislite. Ponavljamo se, ali da, sve na kraju dovede do engleskog jezika. Online edukacija  zahteva poznavanje engleskog jezika dovoljno da možete da pratite tutorijale i čitate bez problema.

#4 Društvene mreže i marketing

Skoro da ne postoji osoba koja nije čula za digitalni marketing i mogućnosti koje on pruža. Najvažnija od njih je targetiranje tačno one publike koje je zainteresovana za vaš proizvod, uslugu. Ukoliko vam u ovom trenutku to ne treba, jer niste vlasnik svoje firme, u sledećem trenutku kada to poželite da budete ili poželite da se oprobate u marketingu, čik pogodite. Sve platforme za reklamiranje, tutorijali o digitalnom marketingu su na engleskom jeziku.

#5 Poseta konferencijama i događajima

U regionu i u našoj zemlji se tokom godine održavaju konferencije na razne teme koje služe da se povežete s ljudima iz vaše branše, naučite nešto novo i sklopite nova prijateljstva i partnerstva. Sve one su na srpskom jeziku, sa ponekim stranim predavačem, ali šta kad poželite da krenete korak dalje? Poseta konferenciji u Berlinu, Londonu? Teško, ukoliko nemate dovoljno znanje engleskog jezika da bez problema pratite predavanja.

Posebno je interesantno da vam navedene situacije ustvari omogućavaju da vežbate engleski jezik i svakodnevno napredujete u njegovom učenju. Da biste stekli osnove i usvajali postepeno govor, potrebno je da vas neko stručno vodi kroz nastavu i proces sticanja znanja. Naši polaznici najčešće imaju neki motiv od gore navedenih koji ih dovodi na naše ubrzane i standardne kurseve engleskog jezika.  Proverite kako mi to radimo.

Ukoliko smatrate da bi na ovu listu mogao da se uvrsti još neki ultimativni razlog za učenje engleskog jezika, javite nam!

Ostavite komentar

UNESITE KLJUČNU REČ I PRITISNITE 'ENTER' ZA PRETRAGU